No cooking day today!

Assalaam...

Jangan terpedaya dengan tajuk tu.. i masak hari ini.  Dapur saya berasap.. 

Menu hari ni ~ ikan masak asam.. bukan asam pedas  

Ikan masak asam.   Ya.. ikan masak asam.  Nak resepi ke?  Boleh...  

First,  i fried the fish ~ ikan + garam + kunyit. Dah masak ikan, letak atas serving plate yang cantik tu. Kemudian fried lots of onions till fragrance, put half a cup of "air asam jawa" bring it to boil a bit, campak a handfull of cili api ~ red & green to bring colors and hotness, salt and last but not least spring onion ~ the more the merrier and tadaa... curahkan all the gravy tu atas ikan goreng. Wallah.. menjilat jari mr hubby i you...

Actually.. ada balance lauk semalam yang tambahkan kesedapan our lunch today.  Ada ketam masak lemak cili api, ada kurma ayam + kentang dan ada terung goreng + cili + fried bilis. Mmmm.. sedap! Alhamdulillah.. very blessed Friday

" No cooking day today cause you already know that today is the day " katanya  

Today tu means today is my birthday which fall on 30th Sebtambir. (tapi i posting entri ni lambat 2+3 hari.. mind you)  But i masak on 30th.. dan dapur i tak berasap cuma pada 29th.. birthdaykan kenalah celebrate one day early.  Barulah rasa bahagia.. 

Bahagia juga kerana berkesempatan menziarah emak di rumah kakak di KJ.  I thank emak kerana melahir dan membesarkan anakmu ini. I thank Allah swt to make it happen.  Mr hubby, kak long, kak ngah, abang, cik kakak and miss little.. thanks all!










Thanks ayang! Kita celebrate birthday makan-makan di Adam Lai sahaja.. masa ni miss kak ngah sangat-sangat tapi sebelum kak ngah fly hari tu kita dah pergi makan-makan di Mohd Chan jadi taklah rasa guilty pada kak ngah... hahaha... peace kak ngah!












Dapat berkumpul makan-makan bersama kesemua anak-anak walau di mana pun merupakan satu acara istimewa bagi kita semua.  Namun agak sedih jugalah kerana kami asyik teringat akan arwah wan yang kini sudah tiada lagi.


Miss little akan "point" kat mana kita selalu duduk dengan arwah wan.  Dulu kita duduk kat situ.. dulu wan duduk kat sini.. we miss all the beautiful moments makan-makan  with her.  Especially when we ate "ketam".  It's her favourite.  Al fatihah untuk emak..

New profile.. 


Last but not least...this is the day that will always be the same day as yesterday, tomorrow and the day after, and the day after. Alhamdulillah wa syukurilah..  

HAPPY BIRTHDAY TO ME