또 뵙겠습니다 kak Dek!

Salam Nuzul Al Quran everybody..

Semalam dan hari ini selsema.. (kategori hingus cair meleleh.. euwwww) 

Namun digagahkan juga ke kuliah Dhuha pagi ini. Penceramahnya ialah Dr Rosni Adam seorang doktor pergigian dengan tajuk kuliah : Muhasabah di penghujung Ramadhan.  Kuliah yang sangat bermanfaat..

Anyway, sebab dah lama tak update entri baru.. baru teringat foto-foto sempena keberangkatan kak dek Nurul Hiqmah ke Korea di airport hari tu. Sebelum nak ber aktiviti tu + kepala pun masih pening ni.. kita download dulu .. tapi postingnya entah bilalah nih.  Harap-harap entri ni tak basi lagi ya kak dek.. (psst.. een kata kak dek dah upload foto di Korea.. ) Alamak.. kena buat entri sebelum kak dek balik.. haish.. betul tak tajuk entri mak anjang ni? heee...

Rombongan detik 12 tengah malam kak Dek.. flight kak Dek pukul 1 pagi.  Mengeratkan silaturrohim sesama keluarga.   안녕히 가세요 ( Annyeonghi Kaseyo )!

Mmmuah.. mmuah... wan nak ikut tak?
Selamat jalan kak Dek..dan selamat berhari raya di perantauan.. Minal aidin wal faidzin.. simpankan memori terindah tu ya! 
Inilah dia die hard fan K-pop segala running man bagai tu... 
Hajat hati nak ikooott mak Dek ke Korea..namun apakan daya.. hahaha.. siap main galah panjang kat airport .. tengah malam tu!
Mommy and daddy sempat bermassage yo!
Terima kasih Andak atas jemputan berbuka puasa dan juga.. terimakasih kak lang Sazwani atas Pavlova yang mengancam nih.. nasib baik mak anjang dah kidnap satu.. kalau tak.. tak merasalah "hott stuff" of the week iftar ni.. ehemm
hot stuff
Ini pula Cheese cake by kak ngah Ilyani.. boleh tahan..jangan tertelan air liur dahlah.. 
Sebut pasal hot stuff.. last week kita celebrate bday ayah lepas berbuka dengan home made sponge butter cake yang toppingnya by Amira Izreena... kalah kak ngah punya cheese cake topping.. hahaha.. berseni oi!
Sayang ayah sangat-sangat!
Lamanya.. jangan jeles kak long and kak ngah

potong jangan tak potong...
Kari kepala ikan special untuk ayah
sotong goreng tepung.. crunchy.. nyams!
pecal lele pun ada

Kuih Akok.. RM2 @5 keping.. sedap.. beli di bazaar di sek 7
Alhamdulillah.. rezeki Ramadhan
Tertinggal petai untuk Een yang Andak bagi..  sorrylah ya yang.. no petai for this sambal
Gulai daging masak lemak cili api
Home made onde-onde.. true pandan flavour
Home made putri mandi @ badak berendam by Een juga

Onde-onde versi kak ngah Ilyani pula.. amboi.. Akita people nih.. melawan nampak.. hahaha..



Hahaah.. betulkan... untuk yang ada anak sorang tu "no komen" 

Sabda Rasulullah s.a.w perbanyakkan pada bulan Ramadhan ini iaitu 4 perkara :-

2 perkara untuk mendapatkan keredhaan :-
ucapkanlah Lailahaillah dan perbanyakkan istighfar

2 perkara yang mesti dibuat :-
pohonlah untuk memasuki syurga dan  dijauhkan dari memasuki nerakanya


TERUS BERPUASA