Through the years by Kenny Roger

Through the years by Kenny Rogers... i really love this song.. (lagu "old timer") bila rindu kat mak, rindu kat arwah abah, rindu kat adik-beradik, rindu pada kawan-kawan, rindu kat my hubby kalau dia jauh-jauh outtt station dan lebih-lebih lagi pada anak-anak yang jauh dimata... in sha Allah seorang lagi akan berangkat berjihad menyambung pengajian menuntut ilmu diperantauan... kalau terdengar lagu lama ni berkumandang.. ingat kat saya ni  ya yang mungkin sedang merindukan kamu semua!


Sila klik... 

Kesempatan menghabiskan minggu-minggu terakhir bersama kak ngah agak begitu menerujakan.  Mana dia nak mengemas barang-barang yang dibawa balik dari INTeC dan mana dia juga lagi nak "shopping" barangan untuk dibawa ke Nihon.  Aduhai... ditambah  dengan mana lagi nak mengemas rumah mak yang hampir bersepai tu... ya ke? hmm... percayalah! 

Dengan suhu yang pada ketika ini di antara -6 hingga 1 degree celcius di Akita, Japan,  adalah satu keperluan untuk membeli baju tebal .  Ketika melihat baju-baju tebal ini mengingatkan emak dan ayah akan baju-baju tebal yang kami tinggalkan di England ketika pulang "for good" ke Malaysia.  Main tinggalkan aje ya ayah... apalah kita ni! kalau tidak bolehlah kita pinjamkan pada sesiapa yang pergi melancong ke negara sejuk tanpa perlu membeli yang baru.

Kami ke Universal Traveller setelah "all the stores" yang sewaktu dengannya hanya mempunyai  kot tebal  untuk suhu yang tidak melampau.  

Ni latest design katanya.. mak oi! semangatnya kot tebal nih..

Akhirnya kak ngah memilih  jaket tebal labuh berwarna coklat gelap berbulu di tengkuk (wow..mind you.. bulunya bulu tiruan ya ) untuk  dibawa ke igloonya.. Namun stok saiz L sudah habis di Setia City Mall dan terpaksa booking  di Paradigm Mall pada keesokan harinya untuk mendapatkan saiz yang diingini.

Glove tebal untuk menghilangkan gangren

Dan jaket hitam ala sherlock holmes a.k.a inspector Gadget ini untuk musim yang kurang sejuk..

Dan kakak juga sudah tidak sabar-sabar untuk belajar bersungguh-sungguh kerana begitu teruja dengan  persiapan kak ngah.  Memang kami selalu membawa mereka untuk sama-sama turun "shopping" sebagai pemangkin semangat.

Amboi... si kecik pun tak menang kaki  nak try... nak kemana lagi tu.. ke KOREA ke? ehhehe
JOM ke Kenny Rogers Setia City untuk santapan malam.  .. Country Style Chicken Soup pembuka selera + Muffin perisa Vanilla, Banana dan Chocolate

Chicken 1/4 Black Pepper + Aromatic Rice 

Caesar Salad Supreme + Chicken Garden Salad = sangat-sangat segar!

Tangy Chicken Pasta Meal untuk abang

Bukan main merengek nak makan... tak tentu hala nak shopping kalau si kecik ni lapar nak makan .. terpaksalah stop shopping dulu

Meraikan kak ngah sebenarnya... beberapa minggu lagi nak fly.. kita gather-gatherlah selalu ya!

Kakak dengan 1/4 chicken nya... 

Ni mak punya.. 1/4 Chicken Black Pepper

Ayah dan kak ngah makan 1/4 Chicken Smoke BBQ..mmmmm...

Less fat.. less salt... less calories... hmmm... i loike!

Verdict : Seperti selalu... Kenny Rogers tidak pernah  mengecewakan...


Setelah penat menjelajah keluar masuk kedai... kami ke UNIQLO pula .. sebutannya "UNIKURRO" ya! huruf "R" tu sebutannya  tebal sikit  ya... ya ustajah..hhehehe

Untuk yang dah kenyang dan kemengantukan tu.. marilah kita melepak di luar kedai membiarkan kak ngah dan ayah bershopping mopping

Adegan syok sendiri saya dan dia... bukankah biasa.. hehehe

Kakak pun dah join the club


Dah penat.. jom .. jom!

Keesokan harinya selepas aktiviti di surau kami melawat wan di KKB.  Hanya mee mamak dan rojak  sebagai santapan petang untuk wan... wan sihat seadanya.  Alhamdulillah...

tea O anyone ?

THROUGH THE YEARS