Omedetou kak ngah..

Omedetou kak ngah.. it's just the beginning..
Mirai E Kiroro.. sila klik ..ai like!

Menghadiri "graduasi" kak ngah di Grand Blue Wave Hotel, Shah Alam membuatkan perasaan begitu teruja kerana semua anak-anak yang menamatkan kursus di INTEC selama dua tahun ini segak berpakaian baju Melayu.  Tidak kira Melayu, Cina dan India malah bumiputera Sabah dan Sarawak pun dilihat manis dan teramat segak.  Tahniah semua... we're proud of you..

Amira Irriyani Azuran... boleh eja tak?  hahaha... 

Mommy and kak ngah Nur Amira Ilyani Mohamad Azlan

Kak ngah bertudung biru
Wakil dari JPA.. speech yang bagus dan sangat membina kepada pelajar-pelajar yang akan ke luar negara

Japan ambassador gave his speech  ~ welcoming all the students to Japan


Tarian sumazau

Dikir barat

K-pop pun ada.. dan pelbagai lagi persembahan dari junior dan senior

Alhamdulillah..
Director INTEC Dr Fouziah

Kak ngah's lecturer




Antara usaha, tangis dan deraian airmata..









Alhamdulillah..
Tekun usaha tangga kejayaan... 

Pepatah Arab ada mengatakan " Mengharapkan kejayaan tanpa adanya usaha ibarat mengharapkan kapal belayar di daratan" .  Namun hanya usaha dan amalan merupakan perkara yang dinilai oleh Allah swt.  Berusaha dan beramallah untuk mendapatkan kejayaan di dunia dan di akhirat.

Firman Allah swt  yang bermaksud :

Dan katakanlah wahai Muhammad "Hendaklah kamu semua berusaha (beramal) kerana Allah akan melihat dan  menilai apa yang kamu usahakan. "   ~ Surah At Taubah ayat 105

Jom makan.. 


Baby spinach soup with minced chicken and salted eggs

Stewed spicy chicken wrapped in aluminium foil

self portrait.. sebelah tu mak kawan kak ngah.  Dia tinggal di Lancang dekat dengan Kuala Gandah.  Insha Allah.. kalau ada rezeki boleh jalan-jalan ke sana  

Braised Golden Mushroom with Black Mushroom  on Siew Pak Choy
Crispy Garoupa Fish with creamy milk
 lepas tu..


-
-
-
-


Stir Fried Fresh Squids Ring  with Szechuan Paste and Pepper... sebab terlampau fresh tak sempat nak snap! hehehe... 

Fried rice with seafood and sambal... ada petai lagi... tak pernah dibuat dek omak... boleh tirulah ya... nasi goreng paling mahal.. petaikan mahal!

Mixed fruits platter
Alhamdulillah....haa... laparlah pulak.  Jangan tengok aja gambar-gambar ni ya.. jom kita tiru resepi Chinese set ni ya.  Shekali-shekala tukar cara masak dan menu harian kita.. ok jugakan... 

Dan akhirnya terima kasih kepada kak ngah kerana berjaya sedaya upaya mencuba bersungguh-sungguh menamatkan kursus selama 2 tahun ini dan bersusah payah mengharungi dugaan pembelajaran yang teramat "stress" di dalam bahasa Jepun.  Emak dan ayah akan senantiasa mendoakan kejayaan anak-anak semua walau dimana sahaja kamu semua berada.  Insha Allah .. dengan doa, tidak mudah berputus asa, istiqomah, tawakkal, ihsan, sabar, tidak bertangguh/ menjaga masa dan menjaga kesihatan dari segi mental dan fizikal.. insha Allah .. dengan izin Allah swt semoga semuanya akan cemerlang.  Berusahalah dengan gigih untuk menghadapi setiap cabaran dan halangan.  Ingat sentiasa kepada Allah swt... ini hanyalah permulaan.

TERIMA KASIH