Thursday, 13 February 2014

Miss Little.. besar suda!

Assalaamm..

Special dedication for my Miss little whose not yet been Miss BIG! ***

Anyway.. selamat panjang umur dalam rahmat dan keberkatan dari Allah swt.. amiiinnn

Already 11th years old.  
No no no.. no number 1 digit  anymore.. 
last year 
10 years = 1 + 0 = 1 (still 1 digit) 
but today onwards 
11 years = 1 + 1 = 2 (miss 2 digits already ma..) 


Sila klik ..  UNIC - Binnabil Huda  

Yes .. you are my sunshine.. little one!

Amaak.. (dulu2 selalu panggil i gitu)  love you so much!

My baby ~13 Feb 2011

Manja ayah ~ 24 Nov 2011

Jan 2012
21 Dec 2013
12 Jan 2014
Alhamdulillah.. oh! how time flies..  besar suda!

Verdict : She is a very independence girl.  

This year BMB (Borang maklumat murid) yang mak pak kena renew isi every years  untuk sekolah tu telah diisikan sendiri olehnya.. kelas kau nak! Bravo! (clap clap clap..) mak sangat suka sebab dah naik "surrender" nak menulis segala bagai tu saban tahun..hmm..  

Agaknya dah tak sabar nak hantar kat cikgu tapi mak ni tak isi2 lagi borang ni.. isi sendirilah jawabnya.. huhuhu.. 

Dan kini terimakasih juga kerana telah dengan rasminya menjadi hair stylist cum barber (tukang gunting rambut daa..) mak secara percuma dengan cutting free hair style (mak tak kisah.. janji potong.. hahaaha) sebab kakak-kakak besar dah jauh di mata dan kakak yang kecik sangat sibuk buat kerja-kerja pentaksiran berasaskan sekolahnya (PMMR). Konfiden betul dia menggunting.. tak sampai 15 minit dah siap..  flying kisses for you..  mmuahh! Dah boleh diharapkan.. alhamdulillah

Walaupun ada masanya terlebih manja.. (you know what i mean..) anak bongsu la katakan but with your "kind heart" semua sangaaaat sayangkan awak. We "heart" you babe!

Ehem.. maybe next entry emak boleh tukar nickname dari Miss little ke Misss Independence a.k.a Misss big "I" pulak kot.. mind you ya ini bukan Misss bulan kemerdekaan ya!

Abang pengawas a.k.a ketua kelas yang hensem a.k.a sepupu yang a lil' bit older 4 days dari Ms Little.. Happy Birthday Ezzat Syakir! Be a good boy hokeh..
Akhirnya.. doa dari emak ayah serta abang dan kakak2  semua semoga Een (panggilan manjanya dirumah) dan semua "all the February babies out there.." terus beristiqomah menjadi anak yang baik, anak yang taat kepada ibubapa dan keluarga, anak yang tetap mendirikan solat, anak yang menjadi kebanggaan kepada agama, bangsa dan negara.. 

Ya Allah, kurniakanlah rahmat dan kasih sayang-Mu kepada mereka. Ya Allah.. lindungilah mereka dari tipu daya syaitan, cukupilah keperluannya, rezekikanlah mereka.. jadikanlah mereka anak yang soleh dan solehah dan terimalah mereka sebagai hamba-Mu yang Kau sayangi . Cintailah Allah swt sepenuh jiwa dan ragamu.. amiinnnnn..

Drama diadaptasikan dari novel The Wedding Breaker oleh Evelyn Rose

*** (agak kelam kabut menaip entri kerana  "today it's the day babe!" .. and mummy vvv busy menghadiri kenduri kawen Ariana Rose & Tengku Adam Kamil tu di TV3 tu ha..last episode hari ni kot!).  

HAPPY BIRTHDAY!


P/S ~ Dear reader.. done reading, pls click all the ads by nuffnang (on top of the above) because it will make me "extremely" extra more happy... thanks again!

4 comments:

  1. Alhamdulillah..dah bukan baby lagi dah..dah anak dara sunti he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. will always b my baby forever..

      Delete
  2. Selamat Hari Lahir buat miss little..
    Moga sentiasa sihat dan ceria dalam melayani kerenah orang sekeliling kamu.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for the wishes.. InshaAllah :D

      Delete