Thursday, 13 June 2013

Mohamad Akmal Amin b Mohamad Azlan... Happy 16th!


Allah hu Akbar.. sila klik


Hari ini hari jadi abang ...  Pagi-pagi usai berpakaian sekolah, ayah kata ~

" Wah.. abang dah besar sekarang ni.."  

Abang dengan muka blurr... tentu blurr dengan apa yang ayah kata ni atau pun buat-buat blurry.  

Hehee....

Semalam dalam kereta asyik tanya aja..

Abang :  esok hari apa ya?

Emak :  Entah.. ada apa?  (Sedang melepak tunggu adik makan sebelum ke SAR )

Een :   Entahlah..

Emak :  Ignore ajalah.. tak tau hari apa.. Ignorance is better than pre... (mak start merapu)

Abang dah cuak :  Ala... esok hari jadi abang!

Emak : (Dalam hati...hmmmm... ) kan dah bagi hadiah advance minggu lepas...

Een :  Ala.. abang buat2 tanya...

Hahahah.... dah 16 tahun dah anak emak.. besar panjang dan dah tinggi.  Still malas nak lipat kain sendiri so sempena hari jadi yang ke 16 ini...

Solution ~ mak dah beli banyak-banyak hanger.... lepas jemur kain abang yang berhanger tu, bila kering tu terus ajalah gantung dalam lemari...

Conclusion ~ mak tak memekak.. abang pun tak stress.. settle!

" May Allah swt protect and bless you , and may troubles ignore you each step of the way.. forever! ".. amin...

P/S :  Nanti kita celebrate sama ngan ayah bila hari cuti... ( siapa nak belanja ? Een ke kakak?  Emak dah takde abah dah.. sob sob sob )


Semoga panjang umur dalam keberkatan... we all love you.. amin

No comments:

Post a Comment