Monday, 7 October 2013

Depa dah buat ~ Lamb Stew Black Pepper My Style

Assalaam..

Actually hari ini kita nak "dedicate"kan entri ni kepada all the Lamb Stew Black Pepper My Style fans yang di luar sana.  Mind you... bukan untuk yang lovers sahaja ya.. tapi kepada all the fans yang sangat tegar!

Bersama Linda, Nisrina dan Alia serta keluarga.
I really appreciate it very much that you all made a great efforts to cook it by yourself ...  rasa amatlah berbaloi menaip entri ini dulu dengan memberikan resepi yang "just campak-campak" ini katanya seperti link yang di bawah ini ya..

http://touch-down-norehanayat.blogspot.com/2013/02/lamb-stew-black-pepper-my-style.html

Hahahha... bravo!  Next time kalau buek stew kambing ni... jomput den ngan abang Lan real datang makan.  Tak mainlah posting gambar aja di alam maya.. huhuhu.   Anyway terimakasih adik-adik sudi mampir ke rumah untuk "tester" stew kambing ahkak nih

Apa kata kita baca "status" depa dalam mission possible ~ Lamb Stew Black Pepper My Style ini


September 1 via mobile 


First try success... Black pepper lamb stew k yan style...hehe
 — with Mohamad Azlan Mohamad Amin,Alia ZamRehan Ayat and Nisrina Sharif.



Kak Yan n Kak Lin oiii Black Pepper Sauce dah beli nihhh...bilala nak meng "stew kambing" nihhh — withMohamad Azlan Mohamad AminAlia ZamRehan Ayatand Linda Zainal.



Lamb Stew Black Pepper dalam pembikinan.. — withRehan AyatAlia Zam and Linda Zainal.


Tu dia...gediksss
 — with Linda Zainal and Hlf Izha.



Tadaaaaa...jap g leh ngapp — with Rohaimi Mohamed RamliRehan AyatJulie Mn and Linda Zainal.


Lunch for today...yuk singgah leh makan sama..Makaseh bnyak banyak buat empunya resepi yg sangat sedap ni
 En Muhammad Mohamad Azlan Mohamad Amin & Pn Rehan Ayat. — with Linda Zainal.



Lamb Stew Kak Yan'§ style..maap ler kuah je yg tinggal. — with Hamudah HasanAlia ZamLinda Zainaland Rehan Ayat.

.

September 29 via mobile 





Whaaa.... sudah ada improvisasi! Boleh aja kalau nak tukar ke daging lembu ke.. daging unta ke.. even gravy tu pun sedap kalau di rendam sausages juga kat dalam tu sahaja. Cubalah ya!

Sedikit tentang " the tester" ... amboi!

Linda Zainal ini adalah adik angkat @ junior saya dulu.  Kini seorang pensyarah yang berkaliber di Multimedia University dan kini sedang menyambung pengajiannya di UPSI.  Sangat serba boleh.. wa caya sama lu! Study smart ya..

Nisrina Sharif ini pula adalah adik dan junior saya juga.  Beliau adalah seorang pakar masakan. Jika nak order apa sahaja masakan silalah berkunjung ke blog beliau di ~ http://dari-dapurku.blogspot.com 
atau terus sahaja ke kedai beliau ya.. Go go Nis... 

Cover Photo

Gambar courtesy Linda Zainal.. 

Tidak lupa juga buat kakak ipar saya kak lang Siti Hapsah dan anaknya  Nurain Zulkafri yang juga berusaha bertungkus lumus menyajikan hidangan resepi stew kambing ini untuk memenuhi permintaan jiran-jiran beliau.  Beliau juga merupakan pakar masakan dan caterer sajian makanan di Shah Alam.  All the best kak lang!

Bersama our sweet kak lang ...Vietnam lagi yuk!

Semoga Allah swt memberkati dan melimpahi rahmat kepada setiap perjalanan hidup mereka.. amin

Verdict : Abang Lan kata ~" resepi kak yan tu still tak lengkap tanpa titisan air peluh dia! " ~Akak translatekan via audio

Moral of the story : Hahahaha.... dengar tu!

Namun selera dan citarasa kita tidak semestinya semua sama.  Terpulanglah kepada tekak masing-masing. Nak tambah apa pun tidak mengapa.. Terima kasih kerana mencuba.



SELAMAT MAKAN

6 comments:

  1. hehehhee nnt la kite jemput merase lamb stew kite tu ek... raya haji ni k yan sekeluarga balik kpg memana ka?? kalo dok..nnt leh dtg umah ek...kite roger2 nnt ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak menolong kat surau sini kot.. pastu inshaAllah menziarahi emak . Apa2 pun bisa di atur kok.. kita roger2 ok!

      Delete
  2. wahhh, sedapnyeee ^^ nk nk ...

    ReplyDelete