Wednesday, 13 February 2013

A fine day in Port Dickson

Penthouse's view... woohoo..

Bercanda di tepian pantai.... hahahaha.. alkununnya...

Alhamdulillah... percutian yang tanpa dirancang, rupanya membawa bahagia.  Ateh dan maklang dah lama merancang nak ke Port Dickson (PD), namun sebab keinginan nak ke Langkawi (lama dah tak pergi since tsunami attacked years back) pada bulan lalu tergendala  (telah menukar rancangan ke Cameron Highland pula pada cuti yang lalu) namun keinginan masih membara kami mengambil keputusan untuk buat "De' " aja akan ajakan ke PD...hahahaha... (konon) namun last minute punya plan masih gagal juga kerana "all the lodgings are all fully booked di Langkawi" katanya. Akhirnya packed kain baju mohlah kita ke PD.  Bersama kak teh and family we  shared the Penthouse... but as usual mr hubby sangat sibuk untuk memenuhi dateline kerjanya.. anak-anak sahaja yang tersangat enjoy sampai terlupa kewujudan emak ayah ni!  hhhhhh....

tak sabar... tak sabar... tak sabar... nak terjun ke pool lah tu.. bawak bersabar penthouse tingkat 13 een...

Anugerah indah ciptaan Allah swt terbentang luas dihadapan balkoni ini

The pool.. tempat pengeraman all the children sayup di bawah tu..

  Sardine Sandwiches..  

Rendang ayam's ibu

Dah ready.. mari makan!

Ready made mushroom soup

Nasi lemak complete set

Kuih bakar

Asam pedas

Apa lagi nak buat ya.. selain dari tiba sejak hari pertama lagi all the bebudak dah tak sabar.. tak sabar nak ke kolam renang.  Dan dari malam pertama lagi kami hanya masak-masak, makan-makan, masak-masak, makan-makan... haih! betullah pujangga klasik ada berkata "hidup untuk makan"....kannnn....

Baby Aira 

built the sand castle


Masha Allah..nomel..nomel...

Tangkapan 4 pagi...
Operasi khidmat masyarakat dijalankan..

Pembersihan pantai

Bergotong-royong


Rakyat prihatin.. negara bersih.... Wa caya!

macam-macam ada .. yang paling ditakuti ialah serpihan kaca dari botol yang pecah

Acara wajib ni..

Saban tahun perlu di adakan..

Pantai bersih.. hidupan laut pun sihat
Wahhhh... happening sungguh!

Aikk.. ikan dugong dah beranak

sporting sungguh abang teh..

.
"Seorang dua"  kata Andak.. tapi bila nak lagi katanya " baru dua aje.. " hahaha.. acaner tu...

young boys

Spaghetti Andak
courtesy of anjang...  senyum!


One picture paints a thousand words

Special tonight

Jemput makan

sila-sila

macam annual dinner pulak

tomyam

kalau ikan sardin pak uda tak makan..  banyak cacing! hahhaha..

Ayah cau in a speech thanking for the efforts given by all the children... love you all for sponsoring the lovely dinner
Hafiz.. yong's hubby, ucapan balas

kak long Cik Fara.. the team leader

After cake cutting for Nurul Syazwani Harun & all february's babies b'day wishing.. onyang giving angpau for all the grand and great grand children for closing ceremony..wahhhh..
preparation for last day breakfast

preparing eggs for the sandwiches by ibu

rewang

capati and roti canai

all the rotis by achik

behind the scene

peace

Ateh... not really well but looks fit
Days passed so fast.   Verdict : Percutian yang tanpa dirancang tapi amat begitu bermakna kerana dengan tidak secara langsung menambahkan kemesraan dan kasih sayang ber"barel-barrel"... should do yearly especially in Chinese NY holidays.  We enjoyed it very much but as usual... " no cooking for me " while i'm on holiday... huhuhu.... hasilnya ~ on the way balik... lamb kabsya again at D' Arab Cafe... hehehe..




ONE PICTURE IS WORTH TEN THOUSAND WORDS

No comments:

Post a Comment