Sunday, 6 January 2013

Long time no see.. Ex-Clipsal / Schneider Group

Pagi Sabtu yang sangat sibuk.. selepas subuh dah menanak nasi lemak + fry bilis garing + tumis sambal bilis + rebus telur.. double potion sekali untuk lunch.  After all the household chores done.. tip top (boleh percaya ke..) hantar Amira Izreena pergi mengaji + fetch Amira Najiha dari PSS.. but sedikit kecewa sebab kuliah Dhuha di surau dibatalkan kerna ustaz Ridhuan tak berkesempatan datang.. then kita berpecah tiga.. emak bawa een, ayah bawa kakak sebab dah janji untuk ke Popular Book Store + nak ambil the cleaner cuci rumah di SU.  New tenant will move in soon.. dan abang kena dok rumah sebab tunggu kalau hari hujan ~    " tolong angkat kain ya!" dan abang bermonolog " wee hooo... boleh buat PC tu harta karun sepanjang hari... ".. hamboih...

Dalam gerimis hujan dan cuaca lembab, langit gelap bagai.. sampai juga ke Empire Hotel.  Tak sabar.. tak sabar.. tak sabar..  nak jumpa.  Nak jumpa.. long time no see!


Apa pun.. kita lunch dulu!

slurrp dengan cream cheese banyak-banyak sikit kat Royal Red Velvet tuh.. ahaha


baru posing... long time no see
besar suda...  anak dara Harina
Mama pun besar suda... hhaha.. gurau-gurau iya Ina...

Latipah.. maintain cool as always

one for the blog

tak ramai yang "turn on" tapi alhamdulillah .. happening jugalah


mama mithali ni.. Kusya and Faris

Cold mee.. lupa lak nama mee jepang nih

Disiram ngan sup panas.. "akak nak cili padi tak? " kata the chef.. ish ish..  i want the original one pls.. 
Ais campur

Kway Teow mesti ada..
semua buah di celup chocholate

Dumplingnya a bit hanyir.. tak  larat nak telan

Blueberry  cakes

Crispy chinese pancakes, kuih cara berlauk, lopez dan chocolate cheese cake.. rasa serba sedikit

ada meja kosong lagi..

mengimbau kenangan lama...gossip girls 

sebahagian yang hadir

with Latipah and Mabel

Mr LK Wong, Iskandar dan Ganesan

orang-orang lama

inilah hasilnya.. back lighting!

pose..

loving couple Toni dan Harina.. bertemu jodoh di CMM

loving couple juga.

with Harina

with Latipah.. baru bersara..  OKB tu! hhehe

one more

farewell

satu lagi

Latipah, Zurita dan Ainan ( emak saudara Tomok 

nih.. femes gitu!)

 Kitchen Art Brasserie Empire Hotel Subang..
Orang kuat.. our Christy with Iskandar

love chair in the toilet... motif????

Vogue betul rest room nih..

cool... 

Red love chair

lounge

posing sikit

JOM balik..

nak jeleskan kakak katanya.. hahaha.. Kim Hyun Joong tu.. BOF 

Di bulan Disember lalu, kami ada memenuhi jemputan majlis perkahwinan anak perempuan kak Kamliah Suhaini D'Taha Kelana di Kelana Jaya.  Berseri-seri merpati sejoli ini bagaikan pinang di belah dua.  Tahniah kepada pengantin baru! Tahniah kepada kak Kam sekeluarga juga di atas kehadiran orang baru di dalam keluarga.  Semoga dikurniakan rumahtangga bahagia bersama doa sakinah dan mawaddah mengiringi pasangan ini hingga ke akhir hayat.. amin

sweet couple
with  puan gorgeous Azian
Pengacara majlis yang tengah ngetop Hamidah dan anak daranya .. 
Alhamdulillah.. bertemu dengan Zurita, Ainan dan Tipah

Tiga wanita

Bila bersama kak Kamliah .. terubat rindu pada arwah kak Shima
Indahnya persahabatan jika di hiasi dengan keikhlasan.  Namun agak terkilan kerana ramai yang tidak muncul.  Walau apa pun " it was a real pleasure to meet all of you!.. Thank You.. " Next year boleh gather-gather lagi... you know what i miss most... i miss arwah kak Shima.. Al fatihah untuk arwah Hajah Norsimah Atan.  Hanya doaku mengiringimu senantiasa sahabat baikku... 

HAPPY WEEKEND

2 comments:

  1. Maaf tak dapat pergi, tengah buat persiapan merisik anak dara orang ...

    aitt gambar kita pun ada...

    ReplyDelete
  2. best nya..tapi xdpt nak join pasal atuk suami elly menigggal pagi tu..terus blik perak..nk sgt jumpa kak an...rindu lah..

    ReplyDelete